Illustrajsjon
Politiske prosesser

Regional næringsstrategi for mat og skog 2025–2031

02. januar | Tekst : Vivil Hunding Strømme
Vestfold fylkeskommune har sendt ut "Regional næringsstrategi for mat og skog 2025–2031" på høring, med frist 28. mars 2025. Skal vi lage en workshop for å finne ut av styrker og svakheter, muligheter og hindringer? Ta kontakt så vi kan lage samling, eller del deres svar med oss, så vi kan stå sammen og svare bredt.
Visjonen er at Vestfold skal være Norges mest attraktive vekstregion for bærekraftig produksjon og foredling av mat og skog, og at vi øker verdiskapingen med 30 % innen 2032 gjennom økt produksjon av blant annet grønnsaker, korn og skogprodukter​.

For næringsdrivende innebærer strategien en mulighet til å dra nytte av økt fokus på bærekraftig produksjon og foredling av mat og skog. Det legges opp til økt samarbeid mellom næringsaktører og forvaltning for å styrke verdiskapingen i regionen. Videre vektlegges bruk av ny teknologi og bærekraftige praksiser, noe som kan åpne for nye markedsmuligheter og effektivisering av drift. 

Les kunnskapsgrunnlaget her:

Høringsutkast

Agri Analyse -om Vestfoldlandbruket

 

Strategien er bygd opp med visjon, overordnede mål og strategiske satsinger. De vil gjerne ha vurdering og synspunkter på oppbygging og innhold. I del fem (handlingsplan 2025-2026) ønsker de at vi spiller inn inntil tre forslag til tiltak under hver strategisk satsing.